Кадър ЕП и БулфотоИзтича ли времето популистът Орбан?Полубългарка има реален шанс

...
Кадър ЕП и БулфотоИзтича ли времето популистът Орбан?Полубългарка има реален шанс
Коментари Харесай

Клара Добрев: Не разбирам защо в България харесват Орбан! Той и олигарсите му крадат еврофондовете и е от най-лошите премиери в Европа

Кадър Екологичен потенциал и Булфото

Изтича ли времето популистът Орбан?

Полубългарка има действителен късмет да прати ръководството му в историята. 

Клара Добрев поведе на първи тур, обединявайки опозиционните партии в Унгария против Виктор Орбан

Тя е брачна половинка на някогашния маджарски министър председател Ференц Дюрчан и е с български корени. Родена е в София.

Майка ми и татко ми се срещат в Созопол - той не съумя да научи маджарски и всички у дома говорехме на български, на всичко в дома ни имаше надписи - сол... Аз научих добре български, тъй като баща не съумя да научи маджарски, каза Клара Добрев в предаването на Българска национална телевизия " Говори в този момент ", написа

Според нея свалянето на Орбан не е цел, а е нужда. " За да имаме европейска страна, с цел да живеем обикновено, да не сме непрекъснато в боязън - от Европа, да търсим някакви врагове, които желаят да унищожат унгарския народ - все неща, които са в центъра на политиката на Орбан - аргументира се Клара Добрев. - Съгласихме се да имаме естествена европейска страна. "

На въпрос дали Орбан подценява брачната половинка на Ференц Дюрчан, Клара Добрев бе безапелационна: " Не желая да погледна в главата на Орбан, нито проектите му. Една от тайните за какво сме толкоз сполучливи е, че ние нямаме нищо общо, не гледаме какво прави, аз има личната си политика, знам какво желая да направя в Унгария. "

Запитана за какво Орбан се харесва на доста хора в България, Добрев изясни, че той е един от най-лошите министър председатели в Европа.

" Не може да ви харесва, той не може да завоюва демократични избори, тъй като качеството на политиката му не е положително, стъпка след стъпка унищожи демокрацията в Унгария - аргументира се тя. - Не се схваща добре с Брюксел. Унгария няма да получи еврофондове до момента в който Орбан не промени политиката си. " Според нея на немците, холандците, на австрийците им е пристигнало до гуша да заплащат налози, а Орбан и олигарсите му да крадат европейските пари. " Те споделиха: " Стоп! Няма да ви даваме повече пари. " Това не е корупция, а превзетата страна - родственици, другари, съседи получават милиарди в евро през последните 10 година Нека не ви харесва Орбан, тъй като елементарните унгарци не живеят по-добре, а 10-20 души към него станаха необикновено богати.

Минималната заплата е към 260 евро - след България и Румъния сме, има няколко индикатора като обучение, опазване на здравето и други, по които вървим надолу. Все по-голяма става отдалеченост сред най-богати и най-бедни, атмосферата е неприятна, знаете по какъв начин е когато децата или внуците работят в чужбина. Унгария нямаше такива проблеми, само че през последните 10 години започнаха да отпътуват, което считам за покруса. Страната губи най-важните си поданици. "

На въпрос за хомосексуалното наличие в учебниците, неразрешено от Орбан, Добрев сподели, че това са все закони, които търсят врагове.

" Орбан постоянно има потребност от врагове, половите хора са врагове сякаш те са отговорни - уточни Добрев. - Трябва да унищожим тази политика, не може непрекъснато някой да го ненавиждаме, тези закони би трябвало да се променят, само че още стотина също би трябвало да се трансформират. Следващото държавно управление ще има тежки месеци, тъй като Орбан написа нова конституция, която не е за европейска страна. Унгарските университети са във фондации, ръководени от другари на Орбан. "

На въпрос прекалява ли Брюксел с послушанието към Вашингтон, тя изясни, че Орбан търси другари в Москва и Пекин.

" Говореха, че това ще е знамение, че ще имаме мощни контакти с Китай, че това ще е новата гражданска война в стопанската система, само че през последните 10 година унгарският експорт към Китай се усили с 0%. Това нямаше положителен резултат. От друга страна загубихме европейските страни като другари, а с новия президент в Съединени американски щати - и Америка.

Унгария сключи контракт с " Газпром ", заобикаляйки Украйна - това не бе комерсиална договорка. Детайлите са секретни. Това бе молба от страна на Путин и Орбан незабавно сподели: " Да! ". Това е в полза на Русия, а не на унгарците. Точно в този момент не е мъдро да се подпише подобен контракт. С нашите климатични цели това бе една глупава договорка, само че доста хора завоюваха доста пари. Това не бе в интерес на Унгария, а в полза на Путин и Русия.

За да спрем замърсяването са нужни строги ограничения, само че те не би трябвало да се заплащат от най-бедните. Замърсяването би трябвало да се поеме от мултинационалните компании, които най-вече замърсяват.

Запитана за квотното систематизиране на мигрантите, Добрев сподели, че има страни в Европа, където отиват доста от тях - като Германия, Австрия, Холандия, само че има страни като Унгария и България, които не са забавни за тях.

" Дори унгарците отиват в чужбина - има страни, които одобряват мигранти, а другите могат да са солидарни с пари, със опазване на здравето, само че няма политик в Европейски Съюз и в България, който да желае легални мигранти.

На въпрос дали съпругът ѝ и някогашен министър председател на Унгария Ференц Дюрчан ѝ завижда, тя сподели: " Не, в нашите страни още не сме привикнали, че дамите са мощни в политиката. Унгария е с минимум дами политици в Европейски Съюз, време е да свикнем - няма значение дами или мъже, в Европейски Съюз се интересуват дали си добър политик или не. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР